Wednesday, June 18, 2014

Salam Ramadhan 2014

Salam...in shaa Allah tak sampai 2 minggu lagi kita akan menyambut bulan Ramadhan..puasa yang lepas dah abis ganti? hehehehe... Alhamdulillah tahun ni berpuasa dan beraya dengan baby baru..in shaa Allah kalau dipanjangkan umur..semoga dikurniakan kesihatan yang baik untuk membesarkan anak2..dalam melayani kerenah anak2..yang baby dh nak meningkat ke 9 bulan..tengah sibuk nak berdiri skrg ni..hhehe..byk keje sikit mama nk kna buat ni..hahaha..x per2, teruskan usaha mu Ayman..mama jaga dari belakang jer,,hehehe..

Apa pon, selamat menyambut bulan Ramadhan in avanced...ada lagi beberapa hari untuk mama ganti puasa in shaa Allah..yg mana belom ganti jom kite sesama ganti ramai2..(nilah die, dh ujung2 jugak baru nak ganti pose! hahahaha!!) 

Monday, June 2, 2014

Chocolate Lasagna


RM8.00 per box with minimum order 3 boxes..





Chocolate Puddings


RM1.00 per pcs with minimum order 10 pcs and get 1 pcs free..



Tiramisu Pandan with Milo/Nestum Topping


RM8.00 per box with minimum order 3 boxes






Tuesday, February 18, 2014

Choc Moist Cake with Cream Cheese


Choc Moist Cake with Cream Cheese




Choc Moist Cake with Choc Ganache


Choc Moist Cake with Choc Ganache








Thursday, February 13, 2014

Homemade Choc Nut Chips Cookies

Homemade Choc Nut Chips Cookies ni dalam botol plastik. Mengandungi 50 biji cookies..







Wednesday, February 12, 2014

Mini Pack Cookies

Mini Pack Cookies mengandungi 3 biji Homemade Choc Nut Chips Cookies, deco doili paper dan stiker terima kasih.










Cookies In Jar

Cookies In Jar sebanyak 60 botol untuk pihak lelaki di majlis perkahwinan Qurratul dan Aidhil.. Jar mengandungi 5 biji Homemade Choc Nut Chips Cookies, deco round sticker dan doili paper. 









My 2014 Project

Salam semua..finally berjaya jugak mencuri masa untuk meng ├║pdate' kan blog ni walaupun tak lama...biasalah, ada baby nak kena layan kehendak die dulu..anak2 dah tido barulah ada time sket untuk ber 'blogging'. Haaa..kali ni nak post pasal projek yang telah dirancang tahun lepas. Cookies!! Untuk permulaan ni Iza memperkenalkan Choc Nut Chips Cookies. Selama ini hanya menjual secara offline jer..melalui sedara mara dan kengkawan die, sekarang nak mencuba nasib dengan online lah pulak...hehehehe...manalah tau ada rezeki.. Buat masa ni Iza buat Cookies In Jar untuk dibuat doorgift..Mini Pack Cookies pun ade..dalam balang plastik biasa pun ada...okey, sekejap lagi Iza post gambar cookies tu yer...

Friday, January 10, 2014

Salam 2014

Hai assalamualaikum alls....nak dekat setahun blog ni bersawang..nak post pon terkedek-kedek mencari setting balik...adeiiii...br setahun ni tak usik laptop..kalau bertahun gamaknyer buta IT lah terus...asyik surfing dari hp jer...tak de ke apps untuk update blog kat android ekk? Agak leceh nak bukak laptop ni...hahahaha...kalau ade pon apps tu tak memuaskan hati..bile post gambar still nak kena edit kat laptop..huhuhu..oklah tinggal citer pasal laptop ni..

Ape citer saya dalam setahun lepas?? haaaa...berjaya menambahkan seorang lagi ahli keluarga baru...Ayman Rayes yang dilahirkan pada 29 September 2013 di Tunku Azizah Maternity Home...as usual lah dengan Dr. Kay...so now Ayman nak masuk 4 bulan dah...alhamdulillah membesar dengan sihat walaupun masa baby amik blood test mengatakan Ayman ade G6PD...nanti 5 bulan buat blood test lagi untuk confirmkan samada confirm or not die ada G6PD tuh..mama redha..just jaga makan die dengan ubat-ubatan die jer lah nanti..x pelah kan..praying that his blood test will be normal as his sisters..
Timbang berat masa jab untuk 3 bulan hari tu dah 6.2kg...fully breastfeed baby..huhu...memang masa preggy lagi dah pasang niat kalau kali ni dapat baby boy in shaa allah nak fully breastfeed die sebab orang kata baby boy ni kuat nyusu kan...alhamdulillah...every 2 hrs nak susu...enjoy that luvly moment..Mama pon amik set penyusuan Shaklee Eu Four Pack plus ESP..alhamdulillah susu meriah jugak..terus jadi ahli..so sesapa nak order barangan Shaklee boleh jer dapatkan dari saya..COD area Ampang, Keramat, Wangsa Maju, Setiawangsa, Bandar Tasik Selatan, Sg. Besi dan Bukit Jalil....ceewahhh...sempat lagi nak mempromote tuu...hahahaa..

Tahun 2014 ni juga saya akan mulakan projek baru iaitu membuat doorgift perkahwinan dengan memulakan Cookies In Jar dan White Rock Cookies..in shaa allah semoga tahun 2014 ni akan membawa rezeki yang baik dalam family..sebelum ni amik order hanya time raya saja. Tapi saja nak mencuba peluang baru..apa salahnya kan..chaiyokkk! Hobi cross stitch masih buat...tak tinggalkan..ada jer masa terluang buat sesikit. Cross Stitch tu pon ade dua dah projek. 1 dah siap dan dh bagi sekali kat tuan punye badan..yang satu lagi dalam proses penjahitan..hehehe..

Tahun ni juga Ayra hantar masuk tadika 4 tahun..biarlah die bercampur bebudak lain sket..Ariana pon masih ada kat tadika tu..so bolehlah die tengok-tengokkan adik die...(hmmmm..entahlah tuu...) rumah akan senyap sekejap dari pagi sampai kul 1..dapatlah berehat jap time tu..tinggal berdua jer dengan si Ayman. Next year Ariana akan masuk darjah 1..hmmm..rasanya nak hantar die masuk sekolah rendah kat Keramat..setelah diadakan mesyuarat parlimen dengan YDP tak jadi lah nak berpindah ke Rawang. Tengah nak cari orang untuk sewakan..so stay kat Ampang lagi..yeayyy!! Next year kite tengok macam mana pulak kelam kabut dengan time sekolah rendah..tu sekolah agama kompom2 nak kena hantar jugak tu. Sekolah rendah sesi petang..sian bebudak skang..buku pon banyak nak bawa dah..takpelah...demi untuk masa depan..bukan naik bas sekolah pon..pergi balik berjemput..huhuhu..tarik aje lah beg tu..hahahahaa...

Oklah dah membebel banyak sangat dah ni..out dulu nak masak untuk dinner..jumpa lagi..